Brexit. Boris Johnson vorbește despre progrese enorme spre un acord

141
Brexit. Boris Johnson vorbește despre progrese enorme spre un acord - brexit-1568571339.jpg

Articole recomandate

Premierul britanic Boris Johnson a afirmat, sâmbătă, că progrese enorme sunt în curs între Uniunea Europeană și Marea Britanie pentru a se ajunge la un acord privind Brexitul, relatează AFP. 


"Când am obținut această funcție, toată lumea spunea că nu este posibilă absolut nicio modificare a acordului de retragere. Liderii europeni au revenit asupra acestuia și, după cum știți, o foarte, foarte bună conversație are loc în legătură cu modul de a trata problemele frontierei nord-irlandeze. Progrese enorme sunt în curs", a spus șeful guvernului. 


Cele două părți întâmpină piedici legate de modalitatea de a evita restabilirea unei frontiere fizice între Irlanda, stat membru al UE, și provincia britanică Irlanda de Nord după Brexit. 


Londra respinge soluția numită "plasa de siguranță" (sau "backstop"), de neevitat în opinia Bruxellesului în lipsa unei alternative credibile. Ea prevede ca Marea Britanie să rămână "într-un teritoriu vamal unic" cu UE dacă nu este găsită o soluția mai bună până la finalul perioadei de tranziție. 


"Va fi mult de lucru până la 17 octombrie", data ultimului summit la UE înainte de ieșirea Marii Britanii din Uniune, prevăzută la 31 octombrie. "Voi merge însă la acest summit și voi obține un acord, eu chiar sper. Iar dacă nu obținem un acord, ei bine, atunci vom ieși la 31 octombrie", a adăugat Boris Johnson. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5547 secunde