Brexit: 61% dintre britanici ar sprijini rămânerea în UE, în cazul unui al doilea referendum

87
Brexit: 61% dintre britanici ar sprijini rămânerea în UE, în cazul unui al doilea referendum - brexit-1557669768.jpg

Articole recomandate

În timp ce haosul privind Brexitul continuă, un nou sondaj de opinie, realizat online de compania YouGov, în perioada 23-24 aprilie, în Marea Britanie, arată că 61% dintre cei care ar vota într-un nou referendum ar vota pentru rămânerea în Uniunea Europeană, relatează The New European.co.uk, citând compania de brokeraj Kis Finance, care a comandat studiul.


Între a alege acordul de Brexit al premierului Theresa May și rămânerea în UE, 61% dintre cei care au confirmat că ar merge al un al doilea referendum privind Brexitul ar vota pentru păstrarea statutului de membră UE de către Marea Britanie.


Britanicii preferă ca țara lor să iasă fără acord din UE decât în condițiile acordului de ieșire propus de Theresa May.


Încrederea în Guvern pare să fi scăzut la un nivel minim în timp ce acesta eșuează în a găsi o cale de a rezolva impasul actual.


Atunci când un scenariu de ieșire din UE fără acord intră în schemă, 53% ar vota pentru rămânerea în UE, în timp ce 34% ar vota pentru ieșire fără acord și doar 12% ar vota pentru acordul premierului britanic.


Astfel, oamenii preferă ca tot acest haos să ia final cât mai repede, chiar și fără acord, în ciuda avertizărilor economice, decât să accepte actualul acord.


Cercetarea a mai dezvăluit că 1 din 10 au amânat decizii financiare importante, precum cumpărarea unei prime case, cheltuirea banilor pentru modernizarea caselor sau achiziia unei mașini, până când viitorul Brexitului va fi clar.


În Londra, raportul celor care au amânat astfel de decizii se ridică la 1 din 5.


Sondajul a fost făcut online, pe 1.787 de respondenți cu vârste de peste 18 ani, în perioada 23 - 24 aprilie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1952 secunde