BP scoate la vânzare parcurile eoliene din SUA

192
BP scoate la vânzare parcurile eoliene din SUA - images-1365023805.jpg
Grupul petrolier britanic BP a anunțat, ieri, că vrea să-și vândă operațiunile din domeniul energiei eoliene din SUA, urmând exemplul altor mari companii petroliere care au decis să-și diminueze investițiile în energiile regenerabile în condițiile în care proiectele din domeniul petrolului și gazelor naturale sunt mai profitabile, transmite Reuters.

Până acum, BP a vândut sau a scos la vânzare active în valoare de 38 de miliarde de dolari, în parte pentru a plăti pagubele provocate de scurgerea de petrol din 2010, dar și pentru a se repoziționa ca o companie mai mică concentrată pe activitățile cu marje mari de profit din domeniul explorării și producției de petrol.

Printre activele scoase la vânzare, se numără participații la 16 parcuri eoliene operaționale din nouă state americane cu o capacitate de aproximativ 2.600 megawați, precum și un portofoliu de proiecte aflate în diferite stadii de dezvoltare. BP nu a fixat un preț estimativ pentru acest active, dar a spus că se așteaptă să primească oferte atractive.

Potrivit lui Bruce Hamilton, un analist de la Navigant, vânzarea acestor active ar putea aduce BP o sumă de 1,5 miliarde de dolari. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2948 secunde