Boris Johnson cere o pedeapsă minimă obligatorie de 14 ani pentru infracțiunile legate de terorism

de Cuget Liber Marţi, 03 Decembrie 2019 92
Premierul britanic Boris Johnson a declarat că dorește să instaureze o pedeapsă minimă obligatorie de 14 ani de închisoare pentru infracțiunile legate de terorism, după un atac cu cuțit care s-a soldat cu doi morți, vineri, la Londra, relatează agenția AFP, consultată de Agerpres. 


Grupul jihadist Statului Islamic (SI) a revendicat atacul comis de britanicul Usman Khan, în vârstă de 28 de ani, condamnat în 2012 pentru infracțiuni teroriste și eliberat condiționat după șase ani. 


„Acest sistem trebuie să ia sfârșit - repet, trebuie să înceteze”, a spus Boris Johnson, în plină campanie pentru realegerea sa la alegerile parlamentare anticipate din 12 decembrie. 


„Pentru toate infracțiunile teroriste și extremiste, condamnarea pronunțată de judecător trebuie să fie executată în mod efectiv: acești infractori trebuie să execute fiecare zi a pedepsei lor, fără excepție”, a adăugat liderul conservator, potrivit unor afirmații transmise de presa britanică. 


„Dacă ați fost condamnat pentru o infracțiune teroristă gravă, ar trebui să existe o condamnare obligatorie minimă de 14 ani și unii nu ar trebui să iasă niciodată din închisoare”, a menționat el. „Aceste schimbări simple, conform celor spuse de când am devenit prim-ministru, ar fi împiedicat acest atac”, a subliniat premierul britanic. 


Usman Khan a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea pe o durată nedeterminată în 2012, cu un minim de opt ani, fiind redusă la 16 ani în apel în 2013 pentru apartenență la un grup care intenționa să comită un atac cu bombă la Bursa din Londra și să creeze o tabără de antrenament pentru teroriști în Pakistan. 


Premierul a făcut aceste declarații, duminică, la o conferință despre reabilitarea deținuților, organizată de Universitatea Cambridge, într-o clădire aflată la doar câțiva pași de London Bridge, un pod din centrul Londrei unde un alt atac revendicat de SI s-a soldat cu opt morți în 2017. 
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei