Boko Haram, prima dovadă că sutele de eleve răpite acum doi ani sunt în viață

165
Boko Haram, prima dovadă că sutele de eleve răpite acum doi ani sunt în viață - feterapite-1460637473.jpg

Articole recomandate

La doi ani după răpirea la Chibok (nord-estul Nigeriei) a 276 de eleve de liceu de către Boko Haram, aceas-tă organizație islamistă a trimis o "dovadă de viață" sub forma unei înregistrări video, a informat postul american de informații CNN, citat de AFP.

Această înregistrare arată vreo 15 fete acoperite cu un hijab negru, care își spun numele, declară că au fost răpite la Chibok și precizează data înregistrării, potrivit CNN.

Două mame au afirmat că și-au recunoscut fetele printre cele 219 tinere dispărute de la 14 aprilie 2014. Este prima înregistrare video care duce la concluzia că unele dintre fetele răpite sunt în continuare în viață, după cea difuzată de Boko Haram în mai 2014.

Ministrul Informațiilor din Nigeria a afirmat că tinerele "nu par să fie deloc stresate" și că s-au înregistrat "puține schimbări în aspectul lor fizic".

El a refuzat însă orice comentariu legat de stadiul discuțiilor cu Boko Haram, care dorește să schimbe ostaticii contra unor islamiști aflați în închisorile nigeriene.

Potrivit informațiilor de care dispune AFP, membri ai Boko Haram ar fi intrat în contact la jumătatea lui ianuarie cu guvernul, solicitând discuții despre un posibil schimb de prizonieri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 13 Martie 2016
Stire din Actual : NAVIGATORI RĂPIȚI DE PIRAȚI
Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016
Stire din Actual : Cuplu răpit de indivizi necunoscuți!
Pagina a fost generata in 0.6687 secunde