Boala vacii nebune în România / Rusia interzice importurile din țara noastră

508
1
Boala vacii nebune în România / Rusia interzice importurile din țara noastră - img152610047600-1407325796.jpg

Articole recomandate

Începând de ieri, Rusia a suspendat importurile de carne de vită și de bovine din România. Autoritatea sanitar-veterinară din Federația Rusă a precizat că decizia este temporară și a fost cauzată de o epidemie de encefalopatie spongiformă bovină, cunoscută drept boala vacii nebune, scrie realitatea.net.

Moscova avertizase în legătură cu această măsură la începutul lunii iulie. Atunci autoritățile sanitar-veterinare din România au contrazis informațiile și au precizat că Rusia nu importă bovine, carne de vită sau produse din carne din România.

Iar epidemia la care se făcea referire era doar un caz izolat, ce nu punea în pericol sănătatea publică. Oficialii ANSVSA susțin că la noi nu s-a înregistrat niciodată forma clasică a bolii.

În iunie România a primit din partea Organizației Internaționale de Epizootii certificatul prin care i se recunoaște statutul de țară cu risc neglijabil pentru boala vacii nebune.

Comentează știrea

sever
8 august 2014
aarma falsa

care este motivul ca voi scriitorasii de la Cuget, ati prins obiceiul sa puneti deliberat titluri alarmiste stiind f. bine ca 99% din titlu este doar sa faceti fraerii sa creada. daci: dezinformare. in Romania a fost un singur caz izolat cu aceasta boala, care, in plus,nu este dovedit ca ar fi vorba de acea patologie.mai aveti si nesimtirea sa puneti o fotografie cu standul de carne al unui mare magazin ca si cand toata carnea de vaca ar fi infectata.. INFORMATIA ARE CARACTER POLITIC, ESTE VEHICULATA DE BANDITII DE RUSI CARE CULMEA....NU AU CONTRACT DE IMPORT DE CARNE DE VACA CU NOI !!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2839 secunde