Berlusconi îl propune pe Antonio Tajani în funcția de premier al Italiei

119
Berlusconi îl propune pe Antonio Tajani în funcția de premier al Italiei - berlusconi-1516893550.jpg

Articole recomandate

"Viitorul prim-ministru al Italiei ar trebui să fie Antonio Tajani, actualul președinte al Parlamentului European", a declarat, ieri, fostul premier italian Silvio Berlusconi, citat de DPA.

Berlusconi conduce o alianță conservatoare aflată în fruntea sondajelor de opinie în perspectiva alegerilor parlamentare din 4 martie, dar el personal nu poate deține postul de prim-ministru, din cauza unei condamnări pentru fraudă fiscală.

"Antonio Tajani ar fi o alegere foarte frumoasă pentru funcția de prim-ministru", a scris Silvio Berlusconi pe Twitter, unde a postat un interviu acordat RTL.

Declarația sa survine la trei zile după o întâlnire avută la Bruxelles cu Tajani și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

"Antonio Tajani, unul dintre fondatorii partidului Forza Italia, este foarte respectat în Europa", a spus în interviul citat fostul premier italian.

Deocamdată nu este clar dacă propunerea lui Silvio Berlusconi va fi susținută de partenerii din alianța conservatoare. Liderul partidului de extremă-dreapta Liga Nordului, Matteo Salvini, propus la rândul său de Silvio Berlusconi pentru funcția de ministru de Interne, a avut recent divergențe cu Berlusconi în legătură cu politica UE și este probabil să îl considere pe Tajani prea moderat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5152 secunde