Berlinul vizează președinția Comisiei Europene

160
Berlinul vizează președinția Comisiei Europene - berlinul-1535030888.jpg

Articole recomandate

Cancelarul Angela Merkel dorește ca un german să fie următorul președinte al Comisiei Europene anul viitor, renunțând pentru aceasta la pretențiile asupra Băncii Centrale Europene (BCE), scrie jurnalul de afaceri Handelsblatt. 


"Cea mai mare prioritate pentru cancelarul Angela Merkel nu mai este BCE, ci Comisia", a afirmat pentru cotidian o sursă apropiată guvernului, sub acoperirea anonimatului. 


Potrivit jurnalului, cancelarul federal consideră că președinția BCE este mai mult o funcție de prestigiu, în timp ce șefia Comisiei este mai importantă politic. Pe de altă parte, candidatul german pentru BCE, actualul șef al Bundesbank, Jens Weidmann, nu se află în cea mai bună poziție pentru a câștiga cursa. 


Criticile sale repetate la adresa politicii promovate de actual șef al BCE, Mario Draghi, pentru a stimula economia țărilor din zona euro, care în opinia sa îi dezavantajează pe lucrătorii germani, a stârnit iritare în unele țări din sudul Europei. 


Mai multe posturi-cheie din instituțiile europene urmează să fie reînnoite în 2019, printre care președinția Comisiei Europene, ocupată în prezent de luxemburghezul Jean-Claude Juncker, și a BCE. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3876 secunde