Beijingul vrea să joace un "rol constructiv" în denuclearizarea Phenianului

152
Beijingul vrea să joace un

Articole recomandate

Președintele chinez Xi Jinping vrea ca țara să joace un "rol constructiv" în denuclearizarea Coreei de Nord și a exprimat "sprijinul ferm" față de acest angajament în cadrul celei de-a treia întâlniri avute cu liderul de la Phenian, informează presa nord-coreeană, citată de EFE.

Reuniunea între Xi și Kim s-a desfășurat într-o manieră "cordială, deschisă și prietenească", Kim Jong Un transmițând recunoștința sa pentru sprijinul Chinei la summitul istoric din Singapore, din 12 iunie, între SUA și Coreea de Nord, a relatat agenția nord-coreeană KCNA.

Potrivit unui material dedicat de aceasta vizitei și întâlnirii, cea de-a treia în trei luni, Kim a declarat că Phenianul va coopera cu China "în procesul de deschidere a unui nou viitor în peninsula coreeană și în regiune" și s-a angajat să consolideze relațiile bilaterale.

Cei doi lideri au avut un "fructuos" schimb de opinii pe teme de interes comun, inclusiv perspectivele asupra denuclearizării peninsulei Coreea și au ajuns la un "consens" pe aceste subiecte, a precizat KCNA, fără a da mai multe detalii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4569 secunde