Beijingul ia măsuri împotriva diplomaților americani

248
Beijingul ia măsuri împotriva diplomaților americani - beijingul-1575671556.jpg

Articole recomandate

China a anunțat, vineri, măsuri de "retorsiune" împotriva diplomaților americani prezenți pe teritoriul ei, între care faptul de a anunța autoritățile înainte de a se întâlni cu oficiali sau experți, informează France Presse. 


Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe chinez, Hua Chunying, a precizat, vineri, că diplomații americani trebuie de acum să notifice ministerul cu cinci zile lucrătoare înainte de a se întâlni cu oficiali guvernamentali locali chinezi sau de a vizita instituții din China. 


Ea a explicat în fața presei că această decizie a fost luată ca răspuns la măsurile luate de Washington în octombrie împotriva diplomaților chinezi în Statele Unite. 


"Cerem încă o dată Statelor Unite să-și rectifice greșelile și să revoce aceste măsuri", a spus ea. 
În octombrie, Washingtonul a ordonat diplomaților chinezi să notifice Departamentul de Stat înainte de orice contact oficial cu diplomați, responsabili locali sau din cadrul educației, precum și cercetători. 
Administrația Trump a explicat că această măsură răspundea imposibilității diplomaților săi de a se întâlni în China cu responsabili oficiali sau experți. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5811 secunde