Beijingul, fără invitație de a participa la exerciții militare în Pacific

212
Beijingul, fără invitație de a participa  la exerciții militare în Pacific - beijingul-1527172859.jpg

Articole recomandate

Statele Unite au retras o invitație adresată Chinei de a participa la exerciții militare în Pacific, pentru a protesta astfel împotriva militarizării de către Beijing a unor insule disputate, relatează AFP.

"Avem dovezi clare că Beijingul a desfășurat rachete anti-navă și rachete sol-aer, precum și aparate de bruiaj pe insulele Spratleys disputate din Marea Chinei de Sud", a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, locotenent-colonelul Chris Logan.

"Am retras invitația adresată Marinei Republicii Populare Chineze de a participa la exercițiul bienal Rim of the Pacific", a mai spus oficialul american, referindu-se la cele mai importante exerciții maritime din lume, la care participă aproape 30 de țări.

"China susține că lucrările de construcție de pe aceste insule sunt menite să asigure securitatea pe mare, să ajute navigația, căutarea și salvarea pe mare, precum și protecția pescarilor", a amintit Chris Logan. Însă "desfășurarea acestor armamente nu poate fi folosită decât în scopuri militare", a adăugat el. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3507 secunde