Beijingul denunță amestecul Uniunii Europene în afacerile interne chineze

367
Beijingul denunță amestecul Uniunii Europene în afacerile interne chineze - beijing-1560456907.jpg

Articole recomandate

China a denunțat, ieri, ceea ce a numit "o ingerință" a Uniunii Europene în problemele din Hong Kong, după ce Bruxellesul a criticat proiectul de lege care ar permite extrădarea suspecților din fosta colonie britanică spre China continentală, informează AFP. 


Proiectul noii legi, a cărui dezbatere în a doua lectură a fost, miercuri, amânat sine die de legislativul din Hong Kong, a atras critici din partea țărilor occidentale, care pun sub semnul întrebării justiția chineză, una opacă și profund politizată, și cred că această reformă va afecta negativ imaginea internațională și atractivitatea teritoriului semiautonom. 


"Nicio țară, nicio organizație și niciun individ nu au dreptul de a se amesteca în afacerile Hong Kong-ului care sunt exclusiv afaceri interne chineze", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, Geng Shuang. 


Reprezentantul diplomației chineze, citat de Reuters, a subliniat că guvernul central de la Beijing condamnă comportamentul violent al demonstranților din Hong Kong și susține administrația locală. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0276 secunde