BCE menține dobânda de referință la 0,75%

260
1
BCE menține dobânda  de referință  la 0,75% - euros-1349445098.jpg
Banca Centrală Europeană (BCE) a decis să mențină dobânda de referință la 0,75%, cel mai scăzut nivel de la crearea zonei euro, rezistând presiunilor de a adopta noi măsuri de stimulare a economiei afectate de criză, transmite AP. 


Piețele așteaptă acum discursul președintelui BCE, Mario Draghi, care se află în Slovenia și urmează să ofere mai multe detalii ale noului program de achiziționare a bondurilor, numit "Outright Monetary Transactions" (OMT). Acesta va înlocui precedentul program și va ajuta BCE să cumpere nelimitat obligațiuni cu scadență între unu și trei ani.

Rata anuală a inflației în zona euro a urcat în septembrie la 2,7%, este pentru a 22-a lună consecutiv când rata inflației în zona euro este peste ținta avută în vedere de Banca Centrală Europeană (BCE), care vrea să mențină creșterea prețurilor sub, dar în apropiere, de două procente. Această evoluție limitează capacitatea BCE de a reduce rata dobânzii, chiar dacă zona euro va reintra în recesiune în trimestrul trei. 


Comentează știrea

gcKlXgfuzunifVJJU
5 septembrie 2014
YFHKOiDpgFfCR

65F1oe tbixxyfnnnxq, [url=http://eaetkhjmtvve.com/]eaetkhjmtvve[/url], [link=http://etoewyksuvrq.com/]etoewyksuvrq[/link], http://inybqvuotgno.com/

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Septembrie 2012
Stire din Actual : Decizie istorică luată de Germania
Joi, 27 Septembrie 2012
Stire din Actual : Cea mai norocoasă familie din lume
Joi, 27 Septembrie 2012
Stire din Actual : Grecia, paralizată de proteste
Pagina a fost generata in 0.2441 secunde