BBC reclamă Iranul la ONU

125
BBC reclamă Iranul la ONU - bbc-1509024876.jpg

Articole recomandate

Radioteleviziunea britanică BBC a anunțat că a depus la Organizația Națiunilor Unite o plângere împotriva Iranului, pentru "o campanie susținută de hărțuire și persecuție" a jurnaliștilor, informează DPA. Plângerea a fost adresată raportorului special al ONU pentru libertatea de exprimare, David Kaye, care a cerut Teheranului să înceteze hărțuirea angajaților BBC, și raportoarei speciale pentru drepturile omului în Iran, Asma Jahangir.

BBC a precizat că 152 de angajați, foști angajați și colaboratori ai săi, sunt anchetați de autoritățile de la Teheran pentru "complot împotriva securității naționale", în Iran și în străinătate. Unora dintre ei le-au fost blocate activele și nu li se permite să moștenească sau să vândă bunuri în Iran.

Potrivit BBC, scopul anchetelor este de a efectua presiuni asupra jurnaliștilor, pentru a-i determina să își înceteze colaborarea cu radioteleviziunea britanică. Directorul general al BBC, Tony Hall, a afirmat că anchetele sunt motivate politic și că reprezintă "o pedeapsă colectivă fără precedent aplicată ziariștilor care pur și simplu își fac meseria". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3717 secunde