Bătălia cu virusul Covid-19. Spania propune creșterea bugetului Uniunii Europene

223
Bătălia cu virusul Covid-19. Spania propune creșterea bugetului Uniunii Europene - batalia-1585655924.jpg

Articole recomandate

Ministrul de Externe spaniol Arancha Gonzalez a propus, ieri, creșterea bugetului Uniunii Europene pentru a putea reduce efectele crizei cauzate de epidemia Covid-19, transmite agenția Reuters, consultată de Agerpres.

"Probabil ar trebui să îmbunătățim fluxul de bani european, poate bugetul european ar trebui extins", a declarat Arancha Gonzalez, pentru postul de radio francez Europe 1.

Șefa diplomației spaniole a adăugat că Banca Centrală Europeană și Comisia Europeană au anunțat că se fac eforturi în această privință, dar este nevoie de mai multă solidaritate între statele membre ale UE.

Ministerul Sănătății de la Madrid a anunțat, luni la prânz, că numărul cazurilor de coronavirus din Spania a urcat la 85.195, de la cifra de 78.797 înregistrată duminică.

Bilanțul deceselor cauzate de coronavirus în Spania a ajuns, luni, la 7.340, după ce, duminică, au fost înregistrate 6.528, a precizat ministerul citat.

Uniunea Europeană a acceptat, joi, la presiunea Italiei, unde pandemia Covid-19 a cauzat cele mai multe decese din UE, să examineze în termen de 15 zile măsurile cele mai ferme pentru a face față recesiunii anunțate.

Liderii statelor membre au sprijinit măsurile ferme luate de Banca Centrală Europeană pentru a asigura condiții de finanțare avantajoase în toate țările din zona euro și au invitat Eurogrupul să prezinte propuneri în termen de două săptămâni.

"Aceste propuneri ar trebui să țină seama de caracterul fără precedent al șocului pe care îl reprezintă Covid-19, care afectează toate țările noastre; răspunsul nostru va fi intensificat, dacă va fi nevoie, prin măsuri suplimentare într-un mod incluziv, în funcție de evoluția situației, pentru a furniza un răspuns cuprinzător", relevă declarația adoptată de liderii UE la finalul reuniunii în sistem de videoconferință.

Propunerea Comisiei Europene privind Inițiativa pentru investiții în răspunsul la coronavirus va pune la dispoziție 37 de miliarde euro pentru investiții în cadrul politicii de coeziune pentru a face față consecințelor crizei. Ca urmare a modificării propuse în ceea ce privește Fondul de Solidaritate al UE, acesta din urmă poate fi utilizat și pentru situații de urgență în domeniul sănătății publice, precum epidemia de Covid-19. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.954 secunde