Bărbatul care a intrat cu mașina în pietoni la Melbourne în decembrie 2017, condamnat la închisoare pe viață

91
Bărbatul care a intrat cu mașina în pietoni la Melbourne în decembrie 2017, condamnat la închisoare pe viață - 61929708-1553768342.jpg

Articole recomandate

Un simpatizant australian de origine afgană al grupării Statul Islamic, care a intrat deliberat cu mașina în pietoni pe o stradă aglomerată din Melbourne la 21 decembrie 2017, a fost condamnat joi la închisoare pe viață, transmite DPA, preluând media locale.



Cel puțin 20 de oameni au fost răniți, iar un bărbat în vârstă de 83 de ani a decedat la spital o săptămână mai târziu.

Saeed Noori, care a pledat vinovat, va putea fi eliberat condiționat după 30 de ani, conform agenției de presă australiene AAP.

Judecătoarea Elizabeth Hollingworth, care a pronunțat verdictul, a afirmat că a fost 'un mare noroc' că nu au existat mai multe victime.

'Unele victime au asemănat scena cu un film de groază - unul care continuă să se repete în coșmaruri și flashback-uri', a mai spus ea.

Noori, născut în Afganistan, în vârstă de 37 de ani, a fost arestat de un polițist aflat în afara programului.

Potrivit avocaților săi, Noori a fost consumator de droguri, suferă de schizofrenie și a postit timp de șapte zile înainte de a comite atacul.

Poliția a găsit pe calculatorul și pe un stick USB ale lui Noori imagini ale unor atacuri teroriste din străinătate și înregistrări video despre Statul Islamic.

Luna trecută, un alt australian a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a ucis șase persoane și a rănit alte 27, intrând în mod intenționat cu mașina în pietoni pe o stradă aglomerată din Melbourne în ianuarie 2017.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4394 secunde