Baie de sânge la Cairo!

97
Baie de sânge la Cairo! - egipt-1373288878.jpg

Articole recomandate

16 persoane au fost ucise, ieri dimineață, după ce forțele de ordine au deschis focul asupra unei reuniuni a susținătorilor președintelui demis Mohamed Morsi în fața sediului Gărzii Republicane din Cairo, au declarat Frații Musulmani.

"16 persoane au fost ucise și 100 rănite, multe dintre ele fiind în stare gravă", a afirmat, pentru AFP, Ahmed Aref, purtătorul de cuvânt al confreriei, din care provine Mohamed Morsi.

Barajele poliției militare împiedicau jurnaliștii să intre în acest sector.

Anterior, manifestanții anunțaseră prin telefon că armata și poliția au tras cu muniție de război și au lansat grenade lacrimogene pentru a dispersa participanții la o manifestație în fața unei clădiri militare. "Am văzut cu propriii mei ochi oameni asupra cărora s-a tras", a declarat unul dintre ei. El a adăugat că forțele de ordine au urmărit apoi numeroși manifestanți. "Vor să determine manifestanții să plece", în timp ce aceștia au anunțat că își vor continua protestele "pe o durată nelimitată", a apreciat un alt manifestant.

Vineri, în același loc, patru islamiști au fost uciși în schimburi de focuri cu armata.

v v v

Frații Musulmani egipteni au făcut apel, ieri, la o "revoltă", după ce armata a deschis focul asupra unei manifestații a susținătorilor președintelui demis Moha-med Morsi.

Partidul Justiției și Li-bertății (PLJ), organismul politic al Fraților Musul-mani, cere într-o declarație scrisă o "revoltă a marelui popor din Egipt împotriva celor care încearcă să îi fure revoluția cu tancurile".

PLJ cere "comunității internaționale, grupurilor internaționale și tuturor oamenilor liberi din lume să intervină pentru a împiedica alte masacre și apariția unei noi Sirii în lumea arabă".

v v v

Ziad Bahaa Eldin, un tehnocrat de centru-stânga care a condus mai multe instituții economice egiptene, va fi foarte probabil numit premier în Egipt, în timp ce Mohamed ElBaradei va fi vicepreședinte, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției interimare.

"Ziad Bahaa Eldin va fi probabil numit premier și Mohamed ElBaradei vicepreședinte", a declarat Ahmad al-Muslimani, purtător de cuvânt al președinției, la patru zile de la ofensiva militară care l-a îndepărtat de la putere pe președintele islamist Mohamed Morsi, contestat în cadrul unor manifestații de o amploare fără precedent. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2382 secunde