Avionul Malaysian Airlines, căutat de echipe din nouă țări. China a mobilizat zece sateliți pentru localizarea aeronavei

172
Avionul Malaysian Airlines, căutat de echipe din nouă țări. China a mobilizat zece sateliți pentru localizarea aeronavei - malaysiaairlinesa380livery1-1394530550.jpg

Articole recomandate

China a mobilizat zece dintre sateliții săi în speranța localizării avionului de tip Boeing aparținând companiei Malaysia Airlines, care a dispărut de pe radar în urmă cu patru zile, a anunțat marți presa oficială. Constructorul aeronautic american Boeing a anunțat luni că participă, alături de autoritățile americane, la căutările avionului.


"Boeing s-a alăturat echipei NTSB", Agenția americană pentru Securitatea Transporturilor, a anunțat constructorul într-un comunicat succint. "Echipa este poziționată în regiune cu scopul de a oferi asistență", a adăugat compania.


În afară de Marină, poliția federală americană (FBI) și NTSB au trimis tehnicieni și anchetatori în Malaysia pentru a oferi ajutor în cadrul anchetei.
Sateliții chinezi, de înaltă rezoluție, controlați de la baza Xian (nord), vor fi utilizați pentru a ajuta navigarea, observarea condițiilor meteorologice, comunicațiile și alte aspecte ale operațiunilor de căutare, a anunțat Cotidianul Armatei Populare de Eliberare.


Aproape două treimi dintre cele 239 de persoane de la bordul zborului MH370 care asigura o legătură Kuala Lumpur-Beijing sunt cetățeni chinezi. În cazul confirmării catastrofei, este vorba despre a doua tragedie aeriană pentru China.


Echipe din nouă țări s-au angajat în operațiunile de căutare, și anume China, Malaysia, Statele Unite, Singapore, Vietnam, Noua Zeelandă, Indonezia, Australia și Thailanda.
Zborul MH370 pe ruta Kuala Lumpur-Beijing a dispărut de pe radare sâmbătă, în timp ce se afla între coasta estică a Malaysiei și sudul Vietnamului.


Căutările avionului de tip Boeing 777, care avea 239 de persoane la bord, au fost extinse după trei zile de operațiuni fără rezultat, scrie Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3814 secunde