Avion ucrainean doborât! Volodimir Zelenski cere pedepsirea celor vinovați

223
Avion ucrainean doborât! Volodimir Zelenski cere pedepsirea celor vinovați - avion-1578866631.jpg

Articole recomandate

Recunoașterea de Iran a faptului că a doborât din greșeală un avion de pasageri al companiei Ukraine International Airlines este un pas în direcția corectă, dar cei vinovați trebuie să fie trași la răspundere, a declarat, sâmbătă, președintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de agenția Reuters, consultată de Agerpres. 


"Insist pe finalizarea imediată a identificării corpurilor", a scris Volodimir Zelenski pe Twitter, după ce a discutat telefonic cu președintele iranian Hassan Rouhani. 


"Autorii trebuie să fie trași la răspundere. Este extrem de important pentru noi să se returneze Ucrainei, săptămâna viitoare - până la 19 ianuarie - corpurile celor decedați, astfel încât rudele acestora să își poată lua adio de la ei", a spus Zelenski. 
Apelul telefonic a fost inițiat de Hassan Rouhani, care i-a transmis oficial scuze lui Zelenski pentru acest incident. 
"Rouhani a transmis scuze în numele părții iraniene pentru tragedia soldată cu 176 de decese. Președintele Republicii Islamice Iran recunoaște deplin că tragedia a fost cauzată de acțiuni eronate ale armatei acestui stat", se arată într-o declarație a președinției Ucrainei. 


În timpul convorbirii telefonice, Hassan Rouhani l-a reasigurat Volodimir Zelenski că cei implicați în acest caz vor fi trași la răspundere. 


Președintele iranian a avut, tot sâmbătă, o convorbire telefonică cu premierul canadian Justin Trudeau, care i-a cerut să facă lumină asupra catastrofei în care au decedat și 63 de cetățeni canadieni. 


"Sâmbătă dimineață, am discutat cu președintele iranian Rohani și i-am spus că pentru Iran, care și-a recunoscut responsabilitatea, este un pas important pentru a aduce răspunsuri familiilor victimelor, dar am subliniat că trebuie luate și alte măsuri", a anunțat Trudeau. 


"Trebuie să se facă lumină totală asupra cauzelor care au provocat o tragedie atât de mare", a adăugat șeful executivului canadian. 


Iranul a anunțat, sâmbătă dimineață, că armata sa a doborât, miercuri, avionul ucrainean, cu 176 de persoane la bord, dintr-o "eroare dezastruoasă", explicând că apărarea sa antiaeriană a lansat din greșeală tiruri fiind în alertă după loviturile aeriene iraniene asupra unor ținte americane din Irak. 


Corpul Gardienilor Revoluției din Iran și-a asumat, sâmbătă, "responsabilitatea totală" pentru doborârea avionului ucrainean. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6086 secunde