Avion de pasageri, deturnat către Geneva de propriul copilot

168
Avion de pasageri, deturnat către Geneva de propriul copilot - ethiopianairlinesboeing767300er7-1392634505.jpg

Articole recomandate

Un avion al companiei Ethiopian Airlines, care se deplasa de la Addis Abeba către Roma, a aterizat la Geneva, în Elveția, după ce a fost deturnat, relatează BBC News Online.


Autorul deturnării avionului companiei Ethiopian Airlines, care se deplasa de la Addis Abeba la Roma, a fost copilotul, iar acesta a fost arestat luni la Geneva, a anunțat purtătorul de cuvânt al aeroportului, citat de AFP.


Bărbatul în vârstă de 31 de ani a afirmat, în conversațiile sale cu turnul de control, că "se simte amenințat" în țara sa și a cerut azil politic în Elveția, potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, Eric Grandjean. El a declarat că a profitat de momentul în care comandantul a mers la toaletă pentru a se închide în cabină.


De asemenea, copilotul a fost cel care a declanșat alarma privind deturnarea avionului printr-un mesaj transmis turnului de control elvețian.


Avionul a fost ulterior escortat până la Geneva de avioane de vânătoare Eurofighter, probabil ale Armatei italiene.
După aterizare, copilotul în vârstă de 31 de ani a ieșit din cabina de pilotaj pe fereastră, ajutându-se de o coardă, și s-a predat poliției.


Autorul deturnării urmează să fie interogat de poliție și autoritățile judiciare, dar, din punct de vedere tehnic, "infracțiunea pe care a comis-o este mai degrabă o luare de ostatici, pentru care riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare", a declarat procurorul din Geneva, Olivier Jornot, care a participat la conferință, scrie realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3602 secunde