Avertisment DUR! "UE va reacționa prompt în cazul încălcării armistițiului de la Minsk"

235
Avertisment DUR!

Articole recomandate

UE va reacționa prompt în cazul încălcării armistițiului de la Minsk pentru încetarea ostilităților în estul Ucrainei, semnat joi și care intră în vigoare în noaptea de sâmbătă spre duminică, a avertizat președintele Consiliului European Donald Tusk după summitul de la Bruxelles, scrie Mediafax.


UE va fi pregătită atât pentru evoluții pozitive, cât și negative, dar dacă armistițiul de joi nu va fi respectat Bruxellesul va lua "toate măsurile necesare", a declarat Tusk într-o conferință de presă, citat de agenția rusă de stat Tass.

Președinții rus Vladimir Putin, ucrainean Petro Poroșenko și francez Francois Hollande și cancelarul german Angela Merkel au negociat la Minsk, începând de miercuri, de la ora 17.15 GMT (19.15, ora României), timp de aproximativ 16 ore, armistițiul care urmează să intre în vigoare la miezul nopții de sâmbătă spre duminică (duminică, 0.00 ora Ucrainei și a României).

Tusk a declarat că liderii UE le-au mulțumit lui Merkel și Hollande pentru eforturile depuse în vederea soluționării conflictului ucrainean, dar că au primit cu precauție rezultatul întâlnirii de la Minsk.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6688 secunde