Autorul atacului din fața parlamentului britanic va fi adus, astăzi, în fața instanței

de Cuget Liber Luni, 20 August 2018 136
Britanicul de 29 ani acuzat că a comis marți, 14 august, un atentat cu mașină-berbec rănind trei oameni în fața parlamentului de la Londra a fost inculpat, sâmbătă, de tentativă de omor. Salih Khater, de origine sudaneză care locuiește în Birmingham, acuzat că a vizat în mod deliberat pietoni, va apărea astăzi în fața unui tribunal din Westminster, la Londra, a anunțat poliția. 


„Această inculpare vine după un incident în cursul căruia dl. Khater și-a lansat mașina într-un grup de pietoni care stăteau în afara parlamentului”, a declarat poliția din Londra într-un comunicat, citat de AFP. „Datorită metodologiei utilizate, locului ales și presupusei opțiuni de a lua ca țintă civili și polițiști, poliția tratează acest caz drept terorism”, se spune în text. 


Potrivit BBC, Salih Khater a ajuns în 2010 ca refugiat în Marea Britanie după ce a stat în Libia. A urmat cursuri de știință la Birmingham și a obținut naționalitatea britanică. De asemenea, el a obținut un permis de la Autoritatea din industria de securitate și a lucrat ca ofițer de pază în Nottingham. 


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei