Autoritățile bulgare au confiscat 11 milioane de euro falși în bancnote tipărite cu o tehnologie foarte performantă

299
Autoritățile bulgare au confiscat 11 milioane de euro falși în bancnote tipărite cu o tehnologie foarte performantă - falsi02561200-1540238663.jpg

Articole recomandate

Autoritățile bulgare au confiscat 11 milioane de euro și 1,7 milioane de dolari în bancnote false, tipărite cu ajutorul unei tehnologii care le face aproape imposibil de diferențiat de cele autentice, au anunțat luni surse oficiale de la Sofia, citate de agențiile EFE și Xinhua.

'Este cea mai mare și cea mai modernă tiparniță pe care am descoperit-o și neutralizat-o în ultimii 11 ani, probabil chiar în ultimii 30 de ani. Am găsit, în diferite etape de realizare, peste 11 milioane de euro și 1,7 milioane de dolari', a declarat în fața presei procurorul Ivan Geșev.

Tiparnița era disimulată la subsolul unui hotel din Slantchev Briag, o stațiune la Marea Neagră. Proprietarul hotelului a fost reținut împreună cu alte trei persoane suspectate că au format un grup infracțional.

Elementele de securitate ale bancnotelor descoperite, în valoare de 100 și 500 de euro și de 50 de dolari, erau identice cu ale celor originale, astfel că cele contrafăcute pot fi greu deosebite de cele autentice.

Totuși, autoritățile bulgare presupun că este puțin probabil ca bancnote false tipărite acolo să fi fost deja introduse în circulație, întrucât acea tiparniță este foarte nouă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8417 secunde