Austria: Ceremonie de comemorare a unificării cu Germania nazistă în 1938

135
Austria: Ceremonie  de comemorare  a unificării  cu Germania nazistă  în 1938 - austriaalexandervanbellen-1520857727.jpg

Articole recomandate

Austria a comemorat, ieri, integrarea sa în Germania național-socialistă printr-o ceremonie, în piața din Viena unde dictatorul Adolf Hitler a declarat așa-numitul "Anschluss" în urmă cu 80 de ani, relatează dpa.

Președintele Alexander Van der Bellen și cancelarul Sebastian Kurz au făcut declarații în Heldenplatz, împreună cu artistul austriac și avocat pentru drepturile civile Andre Heller.

Hitler a fost întâmpinat în acest loc cu bucurie frenetică când s-a adresat maselor, la trei zile după ce cinci divizii ale armatei germane au intrat în Austria la 12 martie 1938.

Național-socialismul și ideea de a unifica cei doi vecini vorbitori de limbă germană căpătaseră deja contur în Austria anilor ce au precedat Anschluss-ul.

După Anschluss, mulți austrieci au început imediat să se îmbogățească prin furtul proprietăților vecinilor evrei, evenimente ce au precedat uciderea în masă a evreilor.

Comemorarea are loc în momentul când țara este sub o atentă observație internațională după ce Partidul Libertății din Austria (FPOe) de extremă-dreaptă a devenit partener în cabinetul conservatorului Kurz.

Partidele de stânga, grupuri ale societății civile și comunitatea evreiască din Viena critică FPOe pentru numirea în înalte funcții politice a membrilor unor grupuri de extremă-dreaptă care încă susțin naționalismul pangerman. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4568 secunde