Au început înscrierile la grădiniță

302
Au început înscrierile la grădiniță - copiijoacashutterstock-1526885114.jpg

Articole de la același autor

Înscrierea la grădiniță în anul școlar 2018-2019 pentru copiii nou-veniți a început de astăzi. Reînscrierea copiilor care merg acum la grădiniță și doresc să o frecventeze și în următorul an de învățământ a început în 7 mai. Potrivit Ministerului Educației, înscrierea copiilor cu vârste între 3 și 6 ani are loc în două etape, succesiv, la nivelul fiecărei unități de învățământ.


Astfel, reînscrierea copiilor care frecventează grădinița în acest an școlar și doresc să o frecventeze și în anul școlar 2018-2019 a început în 7 mai, iar înscrierea copiilor nou-veniți se va desfășura de luni, 21 mai.


Orarul reînscrierilor și înscrierilor va fi stabilit de conducerea unităților de învățământ și va fi afișat în fiecare grădiniță, inclusiv pe site-ul acesteia și eventual pe site-urile inspectoratelor școlare.


Reprezentanții ministerului precizează că ocuparea locurilor, după finalizarea procesului de reînscriere, se va face în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, întâi grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) și grupa mică (copii de 3 ani). În limita locurilor disponibile, pot fi înscriși în grupa mică și copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani.


Dacă numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate criteriile de departajare precum existența unui document care dovedește că un copil este orfan de ambii părinți, existența unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte, existența unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învățământ respectivă, existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului, acestea fiind criteriile generale de departajare.


Dacă acestea au fost epuizate, se vor aplica criteriile specifice de departajare, stabilite de fiecare unitate de învățământ.




Sursa: News.ro




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0432 secunde