Atentatul din Barcelona: Șoferul camionetei care a intrat în mulțime a fost identificat

142
Atentatul din Barcelona: Șoferul camionetei care a intrat în mulțime a fost identificat - younesabouyaaqoub57573600-1503306731.jpg

Articole recomandate

Șoferul camionetei de culoare albă, care joia trecută a intrat în plin în mulțimea de pietoni de pe bulevardul Las Ramblas, principala arteră turistică din Barcelona, a fost identificat, a anunțat poliția catalană într-o postare pe Twitter.


Acesta a reușit să fugă de la locul atentatului și este în continuare dat în urmărire, dar nu se știe dacă se mai află pe teritoriul Spaniei, conform portalului francez 20Minutes. Un responsabil al Ministerului de Interne din Catalonia, Joaquim Forn, a declarat la postul de radio local că "totul duce la ideea că Younes Abouyaaqoub se afla la volanul camionetei".

Conform Reuters, anchetatorii consideră că Younes Abouyaaqoub, un tânăr de 22 de ani născut în Maroc, se afla la volanul camionetei implicate în atacul din Barcelona. Se presupune că el făcea parte dintr-o rețea de 12 persoane, potrivit Agerpres.

Poliția caută, de asemenea, o furgonetă albă Renault Kangoo care ar fi putut trece granița în Franța, indică portalul 20Minutes. Acest marocan de 22 de ani, a cărui fotografie a fost făcută publică, este căutat în toată țara și pe teritoriul Europei, fără ca poliția să poată spună precis dacă este sau nu în viață.

La câteva ore după atacul din Barcelona, un autoturism Audi A3 a intrat în plin într-un grup de pietoni pe faleza din stațiunea balneară Cambrils, situată la sud de capitala catalană. Unul din cei cinci ocupanți ai autoturismului — care aveau asupra lor centuri explozive false, un topor și cuțite — a înjunghiat apoi mortal o femeie. Toți cei cinci atacatori au fost uciși de poliție, potrivit Agerpres.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4871 secunde