Atentate la Bruxelles. Cum a fost identificat "bărbatul cu pălărie"

138
Atentate la Bruxelles. Cum a fost identificat

Articole recomandate

Procuratura federală belgiană a confirmat că cel de-al treilea terorist participant la atacul de pe aeroportul Bruxelles-Zaventem, Mohamed Abrini, zis și 'bărbatul cu pălărie', a fost identificat cu ajutorul programului informatic de recunoaștere facială al FBI, scrie vineri cotidianul Les Echos, citat de agenția EFE. 


Investigatorii belgieni s-au confruntat cu dificultăți la analiza amprentelor digitale și a mostrelor ADN, astfel că nu au reușit să confirme pe baza acestor metode că teroristul care apare în imaginile suprinse de camerele de supraveghere alături de cei doi kamikaze, Najim Laachraoui și Ibrahim El Bakraoui, este Mohamed Abrini, un belgian de origine marocană. 


Prin urmare, FBI-ul american le-a sugerat autorităților belgiene să folosească 'Next Gen Identification System', un program de recunoaștere facială cu ajutorul căruia s-a confirmat identitatea celui de-al treilea terorist.

După ce a fost arestat, Abrini a recunoscut că el este 'bărbatul cu pălărie'. El a afirmat în timpul interogatoriului că, după ce a auzit deflagrațiile provocate de încărcăturile explozive ale celorlalți doi teroriști, a fugit de la aeroport, nu însă înainte de a arunca centura cu explozibil într-o pubelă de gunoi și de a scăpa de pălăria sa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4212 secunde