Atentat terorist în Manchester: atacatorul sinucigaș, identificat

260
Atentat terorist în Manchester: atacatorul sinucigaș, identificat - atentatteroristinmanchester-1495646760.jpg

Articole recomandate

Autoritățile britanice au confirmat că Salman Abedi este atacatorul sinucigaș, care s-a detonat în timpul nopții într-un foaier dintre Manchester Arena și gara Victoria. Un număr de 22 de persoane și-au pierdut viața, inclusiv minori, iar alte 59 au fost rănite în urma atentatului terorist revendicat de către jihadiștii Statului Islamic, transmite Reuters. "Pot să confirm faptul că bărbatul suspectat care a dus la capăt atrocitatea de aseară este Salman Abedi (22 de ani)", a declarat șeful poliției din Manchester, Ian Hopkins.


De asemenea, acesta a precizat că anchetatorii nu vor mai publica în acest moment mai multe detalii despre Abedi.


"Prioritatea noastră, împreună cu rețeaua polițistă antiteroristă și cu partenerii noștri de securitate, este să continuăm să evaluăm dacă acesta a acționat singur sau a făcut parte dintr-o rețea mai largă", a completat Hopkins.


Salman Abedi s-a născut în 1994 în Manchester, fiind al treilea copil dintr-o familie de refugiați libieni, care au fugit de regimul Gaddafi.


Părinții săi de origine libiană au fugit la Londra, înainte de a se stabi în Fallowfield, un cartier situat în partea sudică a zonei metropolitane din Manchester.


Poliția britanică a mai anunțat arestarea a încă trei suspecți, la Manchester.


"Trei mandate de arestare au fost puse în aplicare în sudul Manchesterului în legătură cu ancheta aflată în des-fășurare", a declarat o purtătoare de cuvânt a poliției din zona metropolitană Manchester, fără a furniza alte detalii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2945 secunde