Atentat la Barcelona: Poliția a arestat doi suspecți; bilanțul de 13 morți a fost confirmat oficial | Statul Islamic revendică atentatul | Șoferul furgonetei încă nu a fost prins

138
Atentat la Barcelona: Poliția a arestat doi suspecți; bilanțul de 13 morți a fost confirmat oficial | Statul Islamic revendică atentatul | Șoferul furgonetei încă nu a fost prins - atentatteroristfrantalivetext840-1503007824.jpg

Articole recomandate

Premierul provinciei spaniole Catalonia, Carles Puigdemont, a anunțat într-o conferință de presă că poliția a arestat doi suspecți după atentatul de joi, de la Barcelona. Poliția a dezmințit că un al doilea suspect se ascunde într-un bar, așa cum afirmaseră unii ziariști locali. Șoferul furgonetei încă nu a fost prins. Statul Islamic (SI) a revendicat atentatul. Numărul de atacatori nu este încă clar. Un oficial al guvernului regional catalan a confirmat că bilanțul atacului este de 13 morți și cel puțin 50 de răniți. MAE transmite că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulara la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535 și +34 934 344 223.






Poliția spaniolă a anunțat că șoferul furgonetei care a intrat joi în pietonii de pe bulevardul Rambla din Barcelona nu a fost încă prins. Într-o conferință de presă, un purtător de cuvânt al poliției a precizat că suspecții arestați în legătură cu atentatul sunt un marocan și un rezident din enclava spaniolă Melilla din nordul Africii. Cei doi au fost reținuți în localitățile Ripoll, respectiv Alcanar din Catalonia, informează Reuters. 


Reprezentantul forțelor de ordine a confirmat că un bărbat a fost împușcat mortal de polițiști după ce a forțat un baraj rutier și a lovit cu vehiculul un agent, însă se pare că acest incident nu este legat de atentat. 




Furgoneta albă care a parcurs joi după-masa câteva sute de metri printre pietonii de pe bulevardul Rambla din Barcelona a făcut peste 100 de victime — 13 morți și zeci de răniți, potrivit celui mai recent bilanț anunțat de autorități. Printre cei spitalizați se numără și un cetățean român, a anunțat Ministerul de Externe de la București. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0832 secunde