Atentat dejucat la Oslo. Geniștii au dezamorsat un dispozitiv exploziv

174
Atentat dejucat la Oslo. Geniștii  au dezamorsat un dispozitiv exploziv - atentatoslo-1491825441.jpg

Articole recomandate

Autoritățile norvegiene au dejucat, duminică, un atentat la Oslo. Geniștii au detonat controlat un dispozitiv exploziv găsit în centrul capitalei Oslo, la metrou. Un tânăr în vârstă de 17 ani a fost reținut, însă pentru moment nu se știe dacă a fost "creierul" operațiunii sau dacă era doar "cărăuș".

Poliția norvegiană a închis un perimetru de securitate sâmbătă seară în jurul unei stații de metrou din capitala Oslo după ce a descoperit un dispozitiv exploziv care în final a fost dezamorsat, iar un suspect a ajuns în custodia autorităților.

Șeful Poliție, Vider Pedersen, a confirmat că dispozitivul, inițial descris ca "asemănător cu o bombă" era unul exploziv. Contul de Twitter al poliției spune că dispozitivul a fost dezamorsat sau neutralizat.

Greonland, zona în care a fost găsită bomba, este un cartier multi-etnic, cu numeroase restaurante și câteva moschei. La mai puțin de un kilometru de locul unde dispozitivul a fost găsit se află sediul central al poliției.

Nivelul de alertă este la nivel "ridicat" în Norvegia ca urmare a atacului terorist comis vineri în Suedia, țara vecină, la Stockholm, soldat cu moartea a patru persoane și rănirea altor 15.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4855 secunde