Atentat cu bombă la Atena

260
Atentat cu bombă la Atena - atenabombsa-1333976536.jpg

Articole recomandate

Un dispozitiv incendiar artizanal a explodat în noaptea de duminică spre luni în fața unei anexe a Ministerului grec al Administrației, din apropierea centrului Atenei, provocând pagube materiale importante, a anunțat, ieri, o sursă din poliție, citată de AFP, citată de Mediafax.

Explozia s-a produs la ora locală 1.52 (1.52, ora României), în fața acestei clădiri, provocând un incendiu care a avariat serios parterul imobilului și o mașină parcată în apropiere, potrivit aceleiași surse.

Atentatele cu dispozitiv incendiar sunt frecvente în Grecia, poliția imputându-le unei mișcări locale active împotriva măsurilor de austeritate impuse țării în schimbul împrumuturilor internaționale.

Acestea vizează de obicei clădiri publice, bănci, reprezentanțe diplomatice sau societăți străine.

La sfârșitul lui februarie, o tentativă de atentat cu dispozitiv incendiar artizanal la metroul din Atena, o premieră de acest gen, a fost revendicată săptămâna trecută de "Mișcarea 12 februarie", o grupare a cărei denumire face aluzie la data la care a fost votat în Parlament un nou set de măsuri de rigoare, la cererea creditorilor țării, Uniunea Europeană și Fondul Monetar Internațional.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7658 secunde