Atacuri cu arme chimice în Siria. Washingtonul acuză Moscova

139
Atacuri cu arme chimice în Siria. Washingtonul acuză Moscova - atacuricuarmechimiceinsiria-1517923226.jpg

Articole recomandate

SUA au acuzat, ieri, Rusia că face să întârzie adoptarea unei declarații de condamnare de către Consiliul de Securitate al ONU a presupuselor atacuri chimice recente în Siria, soldate cu zeci de răniți, printre care copii, relatează AFP.

Există dovezi clare care confirmă folosirea clorului în aceste atacuri comise în Ghouta Orientală, o suburbie a Damascului, a subliniat ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, în cadrul unei reuniuni a Consiliului privind utilizarea armelor chimice în Siria.

"Avem informații despre folosirea clorului de către regimul Assad împotriva propriului popor în mai multe rânduri în ultimele săptămâni și, din nou, ieri", a spus ea.

Cei aproximativ 400.000 de locuitori din Ghouta Orientală, fief al rebelilor, sunt sub asediu din 2013. SUA au transmis celor 14 parteneri ai lor din Consiliu un proiect de declarație care condamnă utilizarea armelor chimice în Siria. Potrivit diplomaților, Moscova a cerut timp înainte de adoptare, pentru a face propriile comentarii.

"Rusia întârzie adoptarea acestei declarații - o simplă condamnare legată de copiii sirieni care au probleme cu respirația din cauza clorului", a spus Nikki Haley.

Potrivit proiectului de text obținut de AFP, Consiliul de Securitate intenționează să condamne în termenii cei mai fermi un presupus atac cu clor, la 1 februarie, la Douma, un oraș din Ghouta Orientală, de la periferia estică a Damascului, în care au fost mai mulți răniți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5233 secunde