Atacul armat din Italia. Ministrul de Interne a anunțat ce l-a determinat pe agresor să comită fapta

226
Atacul armat din Italia. Ministrul de Interne a anunțat ce l-a determinat pe agresor să comită fapta - macerataatac33293300-1517695541.jpg

Articole recomandate

Incidentul armat de la Macerata, în centrul Italiei, soldat sâmbătă cu șase răniți, toți africani, poartă amprenta unei "evidente uri rasiale", a apreciat, sâmbătă seara, ministrul italian de Interne, Marco Minniti, transmite AFP.


Raidul armat, atribuit unui tânăr italian arestat de poliție, este marcat de o cultură a "extremismului de dreapta, cu referințe clare la fascism și la nazism", a adăugat ministrul, deplângând că singura legătură între victime este "culoarea pielii lor".

Un bărbat a fost reținut după ce a deschis focul asupra trecătorilor în orașul Macerata, din centrul Italiei, rănind mai mulți migranți africani în ceea ce pare a fi fost un atac rasist, au relatat anterior dpa și Reuters.

Incidentul armat a avut loc cu doar câteva zile după ce cadavrul dezmembrat al unei italience de 18 ani a fost descoperit îndesat în două valize în apropiere de Macerata. Un migrant nigerian în vârstă de 29 de ani a fost arestat pentru moartea tinerei.

Presa locală a relatat că cel puțin șase migranți, între care și o femeie, au fost împușcați de un bărbat care conducea prin orașul Macerata, situat la circa 200 km est de Roma. "Incident armat la Macerata. Oameni răniți. Operațiune a poliției în desfășurare. Stați deoparte și evitați spațiile publice", a transmis poliția pe Twitter.

La scurt timp, poliția a anunțat arestarea unui bărbat. Televiziunea de stat Rai a transmis că suspectul este un cetățean italian alb din Macerata.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4569 secunde