Atac terorist și intervenție divină, în timpul Liturghiei. Bomba "a refuzat" să explodeze pe treptele altarului

236
Atac terorist și intervenție divină,  în timpul Liturghiei. Bomba

Articole recomandate

Preotul paroh al unei bisericuțe catolice din Indonezia a fost atacat și lovit de mai multe ori cu un topor manipulat cu încrâncenare de un tânăr jihadist sinucigaș, care eșuase să se arunce în aer pe treptele altarului.

Sângerosul atac s-a produs în timpul Sfintei Liturghii oficiate în Biserica Sfântul Iosif din orașul Medan, nordul insulei indoneziene Sumatra. Preotul, în vârstă de 60 de ani, a suferit însă doar răni ușoare, iar atacatorul, în vârstă de doar 18 ani, a fost imobilizat de enoriași până la venirea poliției.

Martorii oculari au povestit ulterior că jihadistul, în rucsacul căruia a fost găsit steagul negru al Statului Islamic, s-a năpustit inițial pe treptele altarului unde a încercat să se detoneze, dar dispozitivul artizanal a produs doar o mică flamă, fără să explodeze. Iritat de acest eșec lamentabil, teroristul l-a atacat pe preotul Albert Pandiangan cu toporul, dar a fost rapid imobilizat de credincioșii catolici.

Jihadistul a fost predat poliției cu nenumărate lovituri la nivelul feței și hainele pline de sânge, mărturisindu-le anchetatorilor că nu a planificat de unul singur atacul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5606 secunde