ATAC TERORIST ÎN BARCELONA: Doi români, victime în atentat. TELEFOANE UTILE CONSULAT

300
ATAC TERORIST ÎN BARCELONA: Doi români, victime în atentat. TELEFOANE UTILE CONSULAT - barcelona-1503037486.jpg

Articole recomandate

Ministerul Afacerilor Externe transmite că, în urma demersurilor întreprinse sub coordonarea Celulei de criză a MAE, convocată din dispoziția ministrului Afacerilor Externe, au fost identificați doi cetățeni români printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona.



UPDATE: Un al doilea român a fost identificat printre persoanele rănite în urma atacului de la Barcelona, acesta fiind internat în spital, iar starea sa fiind stabilă, anunță MAE. Guvernul regional catalan a anunțat că cetățeni din 24 de țări se numără printre persoanele ucise sau rănite în atentatul de joi, de la Barcelona, relatează BBC News.

"Potrivit ultimelor informații obținute de către Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona, printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a doua victimă de cetățenie română. Aceasta a fost transportată și internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate, starea sa actuală fiind stabilă", a precizat vineri MAE.

Cetățeanul român în cauză a fost spitalizat, iar potrivit informațiilor disponibile în prezent, starea sa este stabilă. Reprezentanții Consulatului General al României la Barcelona se vor deplasa la spitalul în care persoana rănită este internată, pentru a acorda asistență consulară.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032

Consulatul General al României la Barcelona monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de evoluția evenimentelor.

Cel puțin 13 persoane au murit, iar alte aproximativ 80 au fost rănite în incidentul rutier produs joi după-amiază în centrul orașului spaniol Barcelona.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9158 secunde