Atac cibernetic asupra guvernului german. Legături cu hackeri ruși?

138
Atac cibernetic asupra guvernului german. Legături  cu hackeri ruși? - atac-1519920443.jpg

Articole recomandate

"Hackerii au accesat servere ale guvernului german inclusiv miercuri", a declarat, ieri, o sursă de securitate pentru DPA. Atacul este analizat de instituțiile de securitate din Germania, care acționează pentru strângerea de informații privind obiectivele și identitatea hackerilor.

Miercuri au apărut informații că hackeri având legături cu Rusia, acuzați pentru o serie de atacuri cibernetice de amploare, au pătruns în rețeaua securizată de calculatoare a guvernului german.

Atacul pare să fi pornit de la grupul de spionaj cibernetic APT28, despre care experți în securitate cred că are legături cu guvernul rus.

În același timp, un membru important al creștin-democraților conduși de cancelarul Angela Merkel a declarat că atacul informatic asupra rețelelor guvernamentale a implicat un virus complex și a avut ca ținte mai multe date sensibile.

Patrick Sensburg, membru al comisiei parlamentare care supervizează agențiile de informații germane, a declarat că va dura analiza acestui incident despre care guvernul de la Berlin a spus că a fost izolat și ținut sub control. El a spus că este prematur să se facă o legătură între acest atac cibernetic și grupul rus de hackeri APT28, deși a precizat că există suficiente probe că grupul a avut conexiuni cu o agenție rusă de spionaj. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7263 secunde