Armistițiu umanitar în Siria, adoptat de ONU cu greu

96
Armistițiu umanitar în Siria, adoptat de ONU cu greu - armistitiusiria-1519563239.jpg

Articole recomandate

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a adoptat, sâmbătă seară, în unanimitate, o rezoluție prin care cere instituirea unui armistițiu umanitar în Siria cu durata de 30 de zile, informează cotidianul The Washington Post.

Armistițiul general va începe imediat, Rusia accepând să nu folosească dreptul de veto pentru blocarea proiectului de rezoluție.

Statele Unite și alte țări criticaseră Rusia pentru protejarea Administrației Bashar al-Assad, care bombardează zona Ghouta, o suburbie a Damascului, unde au fost semnalate sute de victime civile.

Moscova ar urma să convingă regimul de la Damasc să suspende 30 de zile operațiunile militare pentru a permite evacuarea civililor.

"Convoaiele umanitare sunt pregătite să intre în zona Ghouta", a declarat ambasadorul Suediei la ONU, Olof Skoog.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent și cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forțele opoziției și grupuri teroriste, inclusiv organizația sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak și Siria / Stat Islamic în Irak și Levant). Bilanțul conflictului depășește 270.000 de morți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4433 secunde