Aripioare de pui congelate, testate pozitiv cu noul coronavirus. Ce spune OMS

3215
Aripioare de pui congelate, testate pozitiv cu noul coronavirus. Ce spune OMS - aripioaredepui2-1597321128.jpg

Articole recomandate

O mostră de aripioare de pui congelate importate din Brazilia a fost testată pozitiv cu noul coronavirus în orașul chinez Shenzhen, spun autoritățile, fiind parte dintr-o serie de produse de import contaminate, potrivit Observator.ro.


Centrul local pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a precizat că a găsit urmele pe suprafața unuia dintre produse și că testele de acid nucleic viral prezent în probă au ieșit pozitive.


Oficialii nu au numit compania producătoare, însă toate persoanele care ar fi putut intra în contact cu acest produs au fost identificate și supuse testelor Covid-19 care deocamdată au ieșit negative.


Pe de altă parte, toate produsele care au legătură cu lotul testat au fost confiscate de autorități, iar rezultate ulterioare au ieșit negative.


Autoritățile caută acum produsele de la aceeași companie care au fost vândute deja și au dezinfectat zona unde aripioarele contaminate au fost depozitate.


Autoritățile sanitare, printre care OMS și Centrul american pentru Prevenirea și Controlul Bolilor spun însă că posibilitatea de a "lua" virusul prin mâncare este scăzută.


OMS spune că este "foarte puțin probabil ca oamenii să se îmbolnăvească de Covid-19 de la mâncare sau ambalaje de mâncare", în timp ce americanii spun că riscul de infecție de la produse alimentare, ambalaje sau sacoșe este "considerat a fi foarte mic".




Ambele organizații atrag atenția că SARS CoV-2 se răspândește de la persoană la persoană prin particule lichide aflate în suspensie, atunci când o persoană infectată tușește, strănută sau vorbește.


Deși este posibil să luați Covid-19 prin atingerea unei suprafețe sau a unui obiect - inclusiv mâncare sau ambalaje care au virusul pe ele - și apoi atingerea gurii, nasului sau, posibil, a ochilor, aceasta nu este considerată principala cale de răspândire a virusului, mai spun specialiștii.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2909 secunde