Ministrul spaniol al Justiției, Rafael Catala:

"Arestarea a doi lideri separatiști catalani, o problemă judiciară, nu politică"

132

Articole recomandate

Arestarea preventivă a doi lideri ai separatiștilor catalani, prima astfel de măsură după referendumul interzis privind independența Cataloniei, organizat la 1 octombrie, este o chestiune judiciară, nu una politică, a declarat, ieri, ministrul spaniol al Justiției, Rafael Catala.

Înalta Curte de la Madrid a dispus, luni, ca liderul Adunării Naționale Catalane, Jordi Sanchez, și cel al mișcării civice Omnium, Jordi Cuixart, să fie ținuți în arest preventiv în timpul anchetei privind rolul important jucat de cei doi în protestele care au blocat timp de câteva ore ieșirea unor agenți ai poliției naționale spaniole care percheziționau birouri ale guvernului catalan din Barcelona.

"Aceștia nu sunt deținuți politici, pentru că decizia privind arestul a fost luată ca urmare a unei infracțiuni", a explicat ministrul Rafael Catala.

Cu câteva ore înainte de arestarea lui Sanchez și Cuixart, a fost pus sub control judiciar comandantul poliției catalane, Josep Lluis Trapero.

Vicepremierul spaniol Soraya Saenz de Santamaria a anunțat că guvernul de la Madrid va prelua controlul asupra Cataloniei și o va conduce direct dacă liderul executivului catalan Carles Puigdemont nu va renunța oficial, până joi, la ora locală 10:00 (08:00 GMT), la demersurile privind independența. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4127 secunde