Arest pentru doi foști consilieri prezidențiali, în Coreea de Sud

220
Arest pentru doi foști consilieri prezidențiali, în Coreea de Sud - arest-1478439796.jpg

Articole recomandate

O instanță din Coreea de Sud a anunțat, ieri, emiterea unor mandate de arestare pentru doi foști consilieri ai președintei țării, Park Geun-hye, transmite Reuters.

Curtea districtuală centrală din Seul a permis procurorilor să îi aresteze pe An Chong-bum, acuzat de abuz de putere și tentativă de șantaj, și pe Jeong Ho-seong, suspectat de dezvăluirea de informații secrete. Ambii fuseseră deja reținuți de câteva zile, în baza unor mandate de urgență. Ei au demisionat luna trecută.

Zeci de mii de sud-coreeni au manifestat, sâmbătă seara, la Seul, cerând demisia lui Park, în urma scandalului de trafic de influență în care este implicată și prietena sa, Choi Soon-sil. Aceasta este anchetată de procurori, alături de An, pentru presupuse presiuni asupra a patru concerne, în vederea obținerii de donații pentru fundații non-profit.

Un sondaj ale cărui rezultate au fost publicate vineri arată că numai 5% din conaționalii săi o mai susțin pe șefa statului - cel mai scăzut nivel de simpatie populară din 1998, de când institutul Gallup din Coreea de Sud efectuează astfel de măsurători sociologice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3416 secunde