Arabia Saudită donează ONU un miliard de dolari pentru Yemen

136
Arabia Saudită donează ONU un miliard de dolari pentru Yemen - arabiasauditadoneazamarklowcock-1518613185.jpg

Articole recomandate

Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au convenit cu ONU aspectele tehnice ale transferului sumei de un miliard de dolari ca ajutor pentru Yemen, a anunțat, ieri, purtătorul de cuvânt Stephane Dujarric, citat de Xinhua. El a precizat că, din total, respectiv 930 de milioane de dolari vor fi folosite exclusiv pentru ajutoare umanitare, în cadrul Planului de Reacție Umanitară în Yemen (YHRP) pe 2018. Restul de 70 de milioane sunt destinate refacerii porturilor și infrastructurii.

Mark Lowcock, adjunct al secretarului general și coordonator al ajutoarelor de urgență din partea ONU, a declarat că Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite s-au angajat să convingă alte state donatoare din regiune să contribuie cu încă 500 de milioane de dolari.

Conflictul din Yemen a provocat distrugerea a peste 1.400 de școli și 650 de instituții medicale care trebuie refăcute, iar situația umanitară continuă să se înrăutățească, a mai spus Lowcock. În prezent, în Yemen au nevoie de asistență umanitară 22,2 milioane de oameni, cu 3,4 milioane mai mulți decât cu un an în urmă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7784 secunde