"Ar fi fost mai uman să mă împușcați decât să mă tratați ca pe un animal"

223

Articole recomandate

Extremistul de dreapta Anders Behring Breivik, care a ucis 77 de persoa-ne, în Norvegia, în 2011, a declarat că va lupta până la moarte pentru național-socialism, în a doua zi a procesului pe care l-a intentat statului norvegian în legătură cu condițiile sale de detenție.

În vârstă de 37 de ani, Breivik a mai spus că statul norvegian încearcă "să îl ucidă de cinci ani" prin menținerea sa în izolare. El s-a abținut miercuri de la a mai face salutul nazist. Marți, în prima zi de audieri în închisoarea din Skien în cadrul procesului pe care l-a intentat statului pentru tratamente inumane și degradante, Breivik a apărut ras în cap și a executat salutul nazist.

Gestul i-a atras o avertizare din partea judecătorului Helen Andenaes Sekulic, care i-a cerut să nu îl mai repete în timpul procesului de patru zile.

"Voi încerca să țin cont", a spus Breivik, după ce a spus că ar fi vorba de un vechi salut nordic, o explicație care rămâne de demonstrat.

Într-o scrisoare trimisă AFP din închisoare la sfârșitul lui 2014, el și-a anunțat "jurământul față de național-socialism".

În cadrul procesului, Breivik acuză statul norvegian de tratamente inumane și degradante și că nu îi respectă dreptul la corespondență, încălcându-se Convenția Europeană a Drepturilor Omului, acuzații respinse de autorități. El a declarat în fața curții că "ar fi fost mai uman să mă împușcați decât să mă tratați ca pe un animal în ultimii cinci ani".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4768 secunde