Șapte copii și-au pierdut viața în Marea Egee

240
Șapte copii și-au pierdut viața  în Marea Egee - saptecopii-1533820654.jpg

Articole recomandate

Șapte copii s-au aflat printre cei nouă migranți, inclusiv două femei, care și-au pierdut viața joi după ce ambarcațiunea pe care se aflau s-a scufundat în Marea Egee, în largul coastei de vest a Turciei, a informat Garda de Coastă turcă, relatează dpa și Reuters.

Patru migranți - trei bărbați și un copil - au fost salvați după ce barca de cauciuc pe care se aflau s-a scufundat în largul stațiunii Kusadasi, în provincia Aydin. Doisprezece migranți erau cetățeni irakieni și unul sirian, a precizat Garda de Coastă.

Cauza tragediei nu se cunoaște pentru moment.

Garda de Coastă turcă a difuzat imagini cu un elicopter și bărci de salvare de la locul accidentului. O echipă de scafandri a fost trimisă la fața locului, informează Agepres.

În 2015, Turcia a devenit una din principalele porți de intrare pentru mai mult de un milion de migranți care au călătorit pe mare în dorința de a ajunge în Uniunea Europeană, mulți fugind de conflictele și sărăcia din Orientul Mijlociu și Africa. Un acord încheiat în 2016 între Turcia și UE a redus drastic numărul acestora, după ce sute de migranți au murit încercând să ajungă pe insulele grecești, în apropierea coastelor Turciei.

În acest an, 54 de migranți ilegali au murit în largul Turciei, potrivit autorităților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4084 secunde