Alegeri în Republica Moldova

Apel al premierului Maia Sandu către locuitorii Chișinăului, înaintea turului doi de scrutin

165
Apel al premierului Maia Sandu către locuitorii Chișinăului, înaintea turului doi de scrutin - apel-1572382797.jpg

Articole recomandate

Șefa guvernului Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat, luni, un apel către locuitorii Chișinăului înaintea celui de-al doilea tur al scrutinului pentru fotoliul de edil general al Capitalei, informează portalul Deschide.md, consultat de Agerpres. 


Premierul Maia Sandu le-a cerut locuitorilor Chișinăului să se mobilizeze și să iasă la vot în număr mare, avertizând că, dacă Blocul ACUM (PAS plus PPDA) va pierde Primăria Chișinăului în fața Partidului Socialiștilor, "riscăm să pierdem tot ceea ce am început". 


"Fără tine, alegătorule, schimbările începute de guvern nu vor putea fi continuate. Este important să câștigăm alegerile în Chișinău pentru ca guvernul să poată continua reformele inițiate, iar primăria, pentru prima dată, să inițieze reforme adevărate. Trebuie să rămânem puternici și uniți pentru ca să facem reforma justiției și să construim un stat adevărat", îndeamnă Maia Sandu într-un apel pe pagina sa de Facebook. 


Potrivit liderei Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), este important ca Andrei Năstase (liderul Partidului "Platforma Demnitate și Adevăr" - PPDA) să câștige alegerile pentru funcția de primar general al Chișinăului "pentru ca efectele schimbărilor începute să ajungă la fiecare cetățean din țară și din Capitală". 


"Dacă pierdem Capitala, riscăm să pierdem tot ceea ce am început. Cu tine împreună vom câștiga orașul și schimbarea va fi ireversibilă", a menționat Maia Sandu. 


Ion Ceban, reprezentantul socialiștilor, a acumulat 40,16% din voturi, iar Andrei Năstase 31,09% în primul tur de scrutin la 20 octombrie, cei doi urmând să se confrunte, duminică, în turul doi al alegerilor pentru funcția de primar general al Chișinăului. 


XXX 
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a discutat, luni, despre reglementarea transnistreană cu șeful Misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Republica Moldova, Claus Neukirch, precum și cu ambasadorul Slovaciei la Chișinău, Dusan Daho, informează Radio Chișinău. 


Potrivit unui anunț al președintelui Dodon, a fost discutat bilanțul recentei întrevederi în format "5+2" de la Bratislava și necesitatea realizării măsurilor de consolidare a încrederii. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6903 secunde