Apărarea cibernetică a SUA, ridicată la rang de comandament unificat

135
Apărarea cibernetică a SUA, ridicată la rang de comandament unificat - apararea-1503227852.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a ridicat apărarea cibernetică a SUA la rang de comandament combatant unificat, după modelul comandamentelor regionale și ale forțelor speciale, subliniind astfel importanța pe care o atribuie unui domeniu crucial pentru securitatea națională, relatează AFP.

"Acest nou comandament va întări operațiunile noastre în spațiul cibernetic și va crea mai multe oportunități pentru a ameliora apărarea națiunii noastre" și "arată mobilizarea noastră crescută împotriva amenințărilor din spațiul cibernetic și va ajuta la asigurarea aliaților și partenerilor noștri, descurajându-i pe adversarii noștri", a afirmat președintele, într-un comunicat.

United States Cyber Command va avea același rang cu alte comandamente specializate (forțe speciale, logistică, transport, descurajare nucleară) și diferite comandamente regionale care acoperă și conduc operațiuni ale diferitelor arme în arii restrânse.

Crearea sa urmează să permită eficientizarea mai mare a lanțului de comandă în operațiunile care cer adesea să se reacționeze foarte rapid, dar și dezvoltare a noi metode de război electronic și informatic. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4435 secunde