Antibioticele nu mai fac față la bacterii. Iată ce a pățit o femeie din cauza unei infecții

196
Antibioticele nu mai fac față la bacterii. Iată ce a pățit o femeie din cauza unei infecții - efecteleantibioticelororganismex-1484392816.jpg

Articole recomandate

O femeie din statul american Nevada a fost ucisă de o superbacterie, care s-a dovedit a fi rezistentă la toate antibioticele disponibile în Statele Unite, au anunțat reprezentanții Centers for Disease Control and Prevention (CDC), citați de telegraph.co.uk.

Starea pacientei a fost considerată incurabilă, după ce medicii americani au testat un număr de 26 de antibiotice, încercând să o salveze. Eforturile lor au fost însă în zadar, deoarece pacienta a murit în septembrie 2016.

"A fost testată cu absolut orice antibiotic disponibil din Statele Unite... însă acestea nu au fost eficiente", a declarat medicul Alexander Kallen, unul dintre autorii raportului CDC, pentru Stat, un site specializat în publicarea de știri cu specific medical.

"Cred că acest caz este îngrijorător. Ne-am bazat prea mult timp pe antibiotice tot mai noi. Dar, evident, bacteriile pot să dezvolte adeseori o rezistență la antibiotice mult mai repede decât ritmul în care noi putem să producem unele noi", a mai adăugat medicul american.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9509 secunde