Angelo Scola, cardinalul italian cu cele mai mari șanse de a ieși Papă din Conclav

379
1
Angelo Scola, cardinalul italian cu cele  mai mari șanse de a ieși Papă din Conclav - scola-1362318399.jpg
Angelo Scola a fost episcop de Grosseto la 50 de ani, patriarh al Veneției la 61 de ani și arhiepiscop de Milano la 69 de ani - ultimele două poziții, foarte prestigioase, au dat Bisericii cinci din cei nouă Pontifi ai secolului XX. Niciunul dintre aceștia nu a avut însă ambele funcții precum Scola. De aceea, nu este întâmplător faptul că mai toate "casele de pariuri" din Marea Britanie îl plasează printre candidații cei mai bine cotați, scrie La Repubblica. 


Dacă lui îi va reveni să fie Pontiful numărul 266, cel puțin știe foarte clar ce îl așteaptă. Niciodată ca astăzi Biserica nu este mai ultragiată. Papa Benedict al XVI-lea a avut meritul istoric de a denunța acest lucru și conștien-tizarea că nu mai este în măsură să repare răul.

Dacă lui Scola îi va reveni sarcina reînvierii Bisericii, există un precedent care l-ar putea ajuta să înțeleagă de unde să înceapă. Când era episcop de Grosseto, a fondat un centru de cultură politică cu numele Papei Grigore al VII-lea, cel care a rămas în istorie drept Pontiful care l-a obligat pe Henric al IV-lea să îngenuncheze la Canossa.


Comentează știrea

diana
4 martie 2013

poponaru asta nu vezi ce fata are de satanist

Articole pe aceeași temă

Joi, 28 Februarie 2013
Stire din Actual : Papa Benedict a părăsit Vaticanul
Pagina a fost generata in 0.4943 secunde