Angela Merkel vrea să continue prietenia strânsă cu Londra

de Cuget Liber Joi, 25 Iulie 2019 88
Cancelarul german Angela Merkel l-a felicitat, marți, pe noul premier britanic Boris Johnson, insistând asupra faptului că ea și-ar dori să continue prietenia strânsă cu Marea Britanie, aflată în plin divorț de UE, informează AFP. 


„Îl felicit pe Boris Johnson și aștept cu nerăbdare o bună colaborare. Cele două țări ale noastre trebuie să continue să fie unite printr-o prietenie strânsă”, a subliniat șefa guvernului german într-un mesaj pe Twitter postat de către purtătoarea sa de cuvânt, Ulrike Demmer. 


În una din primele declarații făcute după alegerea sa, Boris Johnson a promis, așa cum a făcut și în timpul campaniei sale, că Brexitul va avea loc la 31 octombrie, o nouă dată prevăzută după ce Regatul Unit a eșuat în ratificarea acordului de retragere negociat cu UE înainte de sfârșitul lunii martie. 


Boris Johnson, fost ministru de Externe, care a concurat cu actualul șef al diplomației britanice Jeremy Hunt la șefia Partidului Conservator și implicit la funcția de prim-ministru, a obținut 66% din voturile celor aproximativ 159.000 membri ai Partidului Conservator care s-au exprimat. 
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei