Angela Merkel, vizită în Portugalia, pentru prima dată din 2012

171
Angela Merkel, vizită în Portugalia, pentru prima dată din 2012 - angelamerkel-1527686474.jpg
Cancelarul german Angela Merkel urmează să efectueze o vizită în Portugalia, fiind prima sa deplasare în această țară de la sfârșitul crizei euro, în toamna anului 2012, relatează dpa.


După întrevederea cu premierul socialist Antonio Costa, cancelarul german urmează să participe la deschiderea unui centru dezvoltare și tehnologie al companiei germane Bosch în orașul Braga (nord).


Liderul german conservator se va adresa de asemenea studenților de la Universitatea din Porto.


Aceasta este a doua vizită oficială a Angelei Merkel în Portugalia, țară care a ieșit dintr-o criză financiară care a afectat-o profund. În cursul ultimei vizite, când era vârful crizei din 2012, Merkel a fost primită cu proteste, pe fondul liniei dure adoptate de Germania în ceea ce privește austeritatea, creșterea impozitelor și reducerea locurilor de muncă.


Angela Merkel va fi primită, astăzi, la Lisabona de președintele Marcelo Rebelo de Sousa și de premierul Antonio Costa.


Merkel și Costa vor discuta despre finalizarea uniunii economice și monetare precum și despre bugetul Uniunii Europene pentru următorii ani, a anunțat guvernul portughez, adăugând că situația refugiaților în Europa se va afla, de asemenea, pe agenda convorbirilor dintre cei doi lideri. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2066 secunde