Angela Merkel: "UE se confruntă cu cea mai grea provocare din istoria sa"

285
Angela Merkel:

Articole recomandate

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, luni, că Uniunea Europeană se confruntă cu cea mai grea provocare din istoria sa, pandemia de Covid-19, relatează agenția AFP, consultată de Agerpres.

Lidera conservatoare germană a apreciat, în cursul unei conferințe de presă la Berlin, că răspunsul la această criză nu poate fi decât "mai multă Europă, o Europă mai puternică și o Europă care funcționează bine".

"Ne aflăm în fața unei mari provocări pentru sănătatea populației noastre", a subliniat Angela Merkel, menționând că în diferite grade toate țările au fost lovite de pandemie, Italia și Spania înregistrând cel mai mare număr de morți din UE.

"De aceea este în interesul tuturor și de asemenea în interesul Germaniei ca Europa să iasă puternică din această încercare", a subliniat cancelarul german.

Aceste afirmații survin în ajunul unei reuniuni importante a miniștrilor europeni de Finanțe, consacrată instrumentelor economice și financiare care urmează să fie puse în aplicare pentru a susține economiile dur afectate de pandemie.

Merkel, care a ieșit săptămâna trecută din autoizolare după ce a venit în contact cu un medic purtător al virusului, a pledat ca Europa să devină mai "suverană" în producția de măști sanitare, în timp ce cererea de aceste produse în combaterea Covid-19 a devenit o concurență mondială dură.

"Deși această piață se află în prezent în Asia, este important să învățăm din această pandemie că avem nevoie și de o anumită suveranitate, sau cel puțin de un pilon pentru a realiza propria producție, în Germania sau în Europa", a menționat cancelarul german.

Cancelarul a respins din nou cu fermitate în această etapă orice slăbire a măsurilor restrictive impuse în țară, unde a început Săptămâna Mare, înainte de sărbătorile de Paște, ocazie cu care, în mod tradițional, mulți germani merg la mare sau în alte locuri din țară.

Angela Merkel a menționat, de asemenea, că o relaxare ar urma să se realizeze doar "în etape". 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7293 secunde